Tilanne ponille 1-0, lopputuloksena kuitenkin 1-1

1. joulukuuta 2011

"Ai, ai sentään kun oli ruma taklaus, siinä jos jollain on proteesi suussa, se putoo samantien.."
by A-Tyyppi, Ihanaa Leijonat, Ihanaa

Olen ollut kipeä (flunssa: kurkkukipua ja yskää) ja maanantaina Minna tuli mukaani tallille ja oli tarkoitus että Minna liikuttaa ponin. Kyseessä oli ensimmäinen kerta pienen saikun jälkeen.

Harjailin ponin normaalisti ja nakkasin kamat ponin selkään. Minna päivitteli että se on niin pieni (Minnan lainaratsu Jästi ei kyllä ole tätä kauhean paljon korkeampi ;D) ja kentällä Minna hyppäsi kyytiin. Kävelin siinä vieressä ja annoin viimehetken ohjeita että saadaan poni liikkumaan.

Hoffella ratsastaessa on todella tärkeää että sille tekee heti selväksi, että jos pohjetta käyttää niin silloin myös liikutaan/siirrytään haluttuun paikkaan heti eikä 10 sekunnin päästä - jos silloinkaan. Minna ei ihan heti saanutkaan ponia liikkeelle ja jäi selkeästi pohkeen taakse. Noh, siinä ne sitten ravata töpsötteli pitkässä muodossa.

Hoffe säikähti jotain ja M sai siitä sopivaa ravia ja yhdessä vaiheessa ravi oli jopa normaali: niin pituudelta kuin vauhdiltaan. Ponilla on kuitenkin hieman omapäätä ja testaa uusia ratsastajia. Ehdotin että voisi ottaa ihan muutaman lyhyen laukkapätkän, joilla Hoffe voisi vähän heräillä ja reipastua. Nostoista ei aluksi tullut mitään ja Hoffe selkeästi testaili. Noh, sitten kun laukka nousi niin sitten pisti Hoffe pienen jekun ja pukitti - peli 1-0 ponille ja Minna testaili kentän pohjan joustavuutta.

Jouduin sitten itse kipuamaan ponin selkään (olin hyvin vaarustautunut jopa lökäreillä ja adidaksen superstar kengillä, joissa on "tosi hyvä" pito..). Ravasin ja pyytelin ponilta vähän reaktiota pohkeeseen ja pidätteeseen - tein myös selväksi että raipan käyttöä ei tarvitse provosoida ihan niin rajusti. Poni oli aika kivan olonen ja Minna takaisin selkään.

Tehtiin ihan perusjuttuja, kävelin siinä vieressä ja demostroin miten se pitää ratsastaa ohjalle ja pohkeelle. Aseteltiin ja haettiin sopivaa ohjastuntumaa. Poni oli ihan nätisti ja selkeästi huomasi ettei ollut fiksua heittää ratsastajaa selästä. Lopuksi väännettiin muutamat käyntiväistöt. Minnan selkä otti hieman osumaa ja loppuverkkasin itse ponin ravissa ja sitten lähdettiin käppäilemään pikku maastolenkki.

Lopuksi vielä muutama kuva, uutta kuvamateriaalia tulee sitten joskus :D

Onneksi tästä on vähän menty eteenpäin, ainakin luulisin ;D
Korkeaa koulua by Hoffe!

~ 0 kommenttia: ~

~ Lähetä kommentti ~