Maastoilua pikkupakkasessa ja kuunvalossa.

6. joulukuuta 2011

Hauskat asiat ovat hauskoja. Ja sitäkin hauskempia, jos koen ne yhdessä sinun kanssasi.

Lauantaion hyvä vuokrauspäivä varsinkin pimeinä vuodenaikoina, kun tallille pääsee aikaisemmin ja valoisampaan aikaan. Taisin olla tallilla hieman kolmen jälkeen ja ulkona oli aivan mahtava, raikas ilma. Poni "pelkäsi" taas "isoja, pahoja" tammoja tarhassaan eikä uskaltanut kävellä portille, joten hain sen sitten kuran keskeltä - välillä piti tarkistaa että pysyikö kengät jalassa kun muta oikein imaisi maahan kiinni :D

Harjailin ponin ja kaivoin sitten heijastimia laatikosta. Nappasin sieltä takajalkoihin ja häntään heijastimet - itselleni puin heijastinliivin (osallistuin yhteen kilpailuun jossa mahdollista voittaa heijastin bootsit - tulisivat varmasti käyttöön, joten peukut pystyyn..!). Ponille ruskea estesatula selkään ja ruskeat meksikolaiset suitset päähän (pitää ostaa ponille uusi pehmuste niihin). Huopa on Equilinen sininen flättärihuopa. Jalkoihin tuli sekä eteen että taakse suojat.

Ponin varusteista on pakko se sanoa vielä että omistajat Anna ja Carola arvostavat kestäviä ja laadukkaita varusteita - voin siis sanoa että nyt saa kerrankin harrastaa laadukkaasti - esimerkiksi ponin koulusatula on aivan mahtava istua ja estesatulakin tuntuu todella tukevalta.

Noh, asiaan. Lähdettiin sitten maastoon. Käveltiin ensin hiekkatien viertä ja päätin sitten kuvata hieman tätä meidän "todella jännittävää" kävelykohtausta. Hoffe on siitä kiva poni että se on todella varma ja siellä selässä uskaltaa rentoutua ja antaa pitkät ohjat (+ vaikka kuvatakkin sielä kyydissä vielä :D).

Tästä jatkettiin sitten ennen asfalttitietä metsäpolulle. Otin sieltäkin videota, mutta siitä ei kyllä saa mitään selvää kun "on niin pimeää" videokameran mielestä. Noh, eipä siellä mitään sen kummallisempaa tapahtunut ja siitä siirryttiin hiekkapohjaiselle laukkaputkelle (putki siitä syystä että sitä "aidoittaa" todella tiheä metsä/risukko. Ravasin alkupätkän n. 100m, käynnissä tienyli ja siitä suunnattiin virallisemmalle laukkaputkelle. Ravattiin se ensin toiseenpäähän ja sitten takaisinpäin otin hallitumpaa verkkalaukkaa.

Ensimmäisessä laukassa sai kyllä pidellä melkoisesti: ponin ensimmäinen reippaampi maasto sitten kolmeen viikkoon joten vauhtia alkoi löytymään. Kävelytin hetken ennen seuraavaa laukkapätkää. Siinä oli jo pakko päästää hieman ohjaa ja antaa mennä vaan, poni alkoi jo hermostumaan kun ei meinannut päästä laukkaamaan. Laukattiin vielä kerran päästä päähän, jonka jälkeen jatkettiin käynnissä hiekkamontuille. Tien ylitystä odoteltiin jonkin aikaa ja Hoffe olisi halunnut jo mennä yli - muuten joo mutta en itse halunnut jäädä rekan alle :D

Käppäiltiin sitten pikkuisia polkuja pitkin kohti hiekkamonttua ja ison mäen päällä oli pakko pysähtyä ja ihastella maisemaa - sieltä näkee todella kauas ja vielä hienommaksi sen teki kuun valo. Hoffea tosin ei pahemmin paikalla pysyminen kiinnostanut, joten liikkeessä jouduinkin ottamaan viereisen kuvan. Tulimme siis tuolta kuvan näyttämästä suunnasta :) Ennen mäelle pääsyä törmäättiin koiran ulkoiluttajaan ja isoon berninpaimenkoiraan - koiraa taisi pelottaa ennemmän kuin Hoffea :D Hoffe vaan käppäili ison haukkuvan koiran ohi eikä pahemmin välittänyt (tosin Hoffe on tottunut koiriin, sillä Annalla on 3 hienoa koiraa, joilta ei vauhti lopu!

Hiekkakuopalla ravailin hieman ja mentiin vielä laukassa kerran hanattaen yksi mäki ylös. Sen jälkeen ravailtiin
vielä hieman eteen-alas siellä todella reippaassa vauhdissa ja sitten pitkät ohjat ja lähtö tallille.

Montusta piti tietysti kiivetä pois ja poni kävellä lömpsytti mäkeä ylös. Mentiin sitten tien yli ja käveltiin hetki tien vierustaa. Muutama auto meni ohi, mutta eipä Hoffea kiinnostanut ollenkaan :D Päästiin sitten sopivasti tallille vievälle tielle ja käveltiin pitkin ohjin tallille. Nappasin kamat pois ja pistin hetkeksi kuivausloimen päälle. Laittelin ponille vielä linimenttiä jalkoihin ja harjailin suojat puhtaaksi.

Aikaa jäi sopivasti ottaa ponista kuvia, harmi vaan ettei videokameralla mitään kovinkaan kummoisia oteta (kuten jo edellisistä kuvista on voinut päätellä). Hoffea ei kyllä hirveästi kiinnostanut, mutta sai siitä nyt muutaman kuvan otettua.

Tuli nyt harvinaisen pitkä ja todennäköisesti tylsä postaus, mutta koittakaa kestää :)

~ 0 kommenttia: ~

~ Lähetä kommentti ~