Sataa, sataa ropisee..

5. joulukuuta 2011

Vapaus on vain kaaos paremmassa valaistuksessa.

Niinpä niin. Perjantaina koulun jälkeen Minna laittoi viestiä, että lähdenkö Jästiä moikkaamaan. Mikäs siinä, otin omat tallikamat mukaan ja lähdettiin Jokelaan. Minna hoiti Jästin ja mentiin maneesiin. Jästihän on lämminverinen, 9 vuotiaaksi kääntyvä ruuna. Minna on sen kanssa tehnyt töitä jo kolme vai neljä vuotta ihan omalta harrastepohjaltansa ja vähitellen Jästi on kehittynytkin.

Kuvailin siinä jonkin aikaa omalla kameralla ja Minnan pokkarilla (en osannut käyttää, kauheen monimutkasia sellaset ;D). Pistin niille myös pienen esteen ja poni pomppi ihan innoissaan.

Jästin moikkauksen jälkeen lähdettiin Jäniksenlinnaan Hoffea moikkaamaan ja liikuttamaan. Poni taas venasi tarhassa mahdollisimman kaukana portista, kun isot ja pahat naiset vähän monottaa sitä niin eipä se uskaltautunut kävelemän portille :D. Harjasin sen sitten tallissa ja laittelin kuntoon.

Otsikosta pystyikin jo arvaamaan, että satoihan siellä. Kenttä oli hieman vetinen, mutta ei se nyt huonokaan ollut. Käveltiin ponin kanssa aluksi pitkin ohjin ja sitten käynnissä voltteja. Siihen vielä mukaan muutamia ravipätkiä pidemmällä ohjalla aluksi sekä siirtymisiä ja yleistä herkistelyä. Hoffe oli aika hyvä ja vähän sähäkämpi - tykkäsi kyttäillä ja vähän testailla, vaikka loppupeleissä eipä sille paljoa saumaa jäänyt kettuilla. Olin aika hyvin mukana sen pelleilyissä ja tulihan se sieltä sitten takaisin siistimpään menoon.

Tein muutamia väistöjä ja voltteja, sekä otin hieman laukkaakin. Loma kyllä teki ihan hyvää ponille ja laukka rullaa myös vasempaan kierrokseen paremmin kuin ennen lomaa, mutta ei se aivan yhtä hyvä ole kuin se on ollut. Hoffe taas hieman pelleili ja muka pelkäsi juttuja tallin puoleisella pitkällä sivulla ja sai välillä ihan kunnolla sille sanoakkin asiasta. Kuiteenkin ihan jees että se vähän otti kipinää turhistakin asioista, oli helpompi ratsastaa ja keskittyä myös itseeni ratsastuksissa (käsien kantaminen, jalat, ryhti, katse yms).

Otettiin vielä loppuun ihan muutama pikkuhyppy mielenvirkistykseksi: pikku ristikko aluksi ja lopuksi pieni pysty. Hoffe oli ihan messissä ja tuli muutama ihan jees hyppy.

~ 0 kommenttia: ~

~ Lähetä kommentti ~