Perusratsastukseen painottamista ja oivalluksia

6. joulukuuta 2011

Riding: The art of keeping a horse between you and the ground.
Harmi ettei tämän sanojaa tiedetä!

Tänään, maanantaina, päätin painottaa perusratsastukseen. Hoidin Hoffen ihan normaalisti ja nakkasin meidän mahtavan koulupenkin selkään ja perussuitset päähän. Kentällä kyytiin ja tallusteltiin sitten ensilumessa jättäen erikoisia jälkiä maahan - jäljistä päätellen Hoffe olisi voinut olla vaikka kännissä kun reitit mutkittelivat todella paljon kun annoin ponin itse kävellä omia reittejään. Päätin tosin itse vauhdin, sillä ponilla on vähän tapana olla hieman hidas vauhdiltaan..

Aloittelin sitten käynnissä ja tein varmaan 20min alkuun käyntityöskentelyä. Olin laittanut pallopäiset kannukset jalkaan ja toisena apuvälineenä oli kouluraippa. Poni oli ihan ok käynnissä, olisihan se saanut kulkea ehkä vielä hieman aktiivisemmin eteenpäin. Sain sen kulkemaan ihan ok muodossa ja vertymään aika hyvin. Tehtiin voltteja ja keskityin niissä asettamiseen ja voltin pyöreään muotoon. Lisäksi vaihdeltiin suuntaa välillä kokorataleikkaalla jossa taka-ajatuksena oli saada ponista hieman keskikäyntiä - kyllä sitä sieltä onneksi tuli ;) Lisäksi ratsastin välillä pituushalkaisijalle ja voin vihdoin onnitella itseäni: lumessa oli todiste siitä ettei kiemurreltu! On todella kiva huomata, että osaan vihdoinkin ratsastaa suoraan (jokaisessa koulukisoista saadussa arvostelupaperissa lukee näissä kohtaa että kiemurtelee/ei suorassa tms..). Vihdoinkin tuntuu siltä että on löytynyt se tasainen tuntuma suuhun ja pidän tasaisesti pohjeen tukemassa ponia.

Otin hieman ravia aina pitkille sivuille, jolloin tuli tehtyä siirtymisiä. Välillä otin myös suoraan ravista pysähdykseen ja pysähdyksestä raviin. Hoffe oli aika kivasti pohkeella ja oli niin hurjan siistiä, että ei tarvinut olla mätkimässä heti raipalla persauksille - tuli niin hyvä fiilis ja tuntui siltä kun olisi ihan kunnon kouluratsastaja hienon mustan gp-tason kouluhevosensa kyydissä. Hoffekin oli tosi tyytyväisen olonen - ainakkin vapaammissa käyntiosuuksissa ;)

Loppuksi otin vielä muutamat laukannostot, oikeaan kierrokseen laukka tuntui niin uskomattoman hyvältä ja kevyeltä. Hymy korvissa otin vielä vasempaan (siihen viimeaikoina huonompaan) kierrokseen laukkaa. Hoffe oli siinä hieman vänkyrä, mutta annoin asian sitten olla kun en kerran sitä osaa korjata (/tähän ei auttanut nyt valmentajan ulko-ohjan napakka tuli ja hyvä asetus sisälle). Lopuksi ravailtiin eteen-alas ja taputtelin ponia siinä vähän väliää. Käveltiin vielä lopuksi kentällä loppukäynnit ja veinkin ponin sitten sisälle.

Kamppeet pois päältä, leipää ponille nassuun ja kuivatusloimi päälle. Hoffe sai hetken seistä käytävällä kun nopeasti pesasin satulan satulasaippualla. Sitten Sanna alkoikin tuoda heppoja sisälle niin Hoffekin pääsi karsinaan mutustamaan heiniä, samalla heitin lapasuojan ja sisäloimen päälle. Hoffe on tunnetusti hieman vittumainen ruokailija sen suhteen, että on aika tarkka omista ruuistaan - Lola-poni sai osan Hoffen vihasta ja Sanna saikin vähän komentaa ponia :D Kummallisesti poni hieman varoikin kun koitin nappasta riimun pois päästä..

~ 0 kommenttia: ~

~ Lähetä kommentti ~