Uuden ponin kokeilua ja vanhalla menoa ja meininkiä!

2. tammikuuta 2012

Rohkea rokan syö, ujo kuolee nälkään.
Suomalainen sananlasku

Tänään olikin luvassa päivällä ajotunti ja huomenna sitten inssi! Jännittää vähän - ei muuten, mutta keli muuttui hieman vaativammaksi yhdessä päivässä. Lunta sataa, on huono näkyvyys, liukasta, paljon lunta.. Mutta enköhän mä sen handlaa, no problems!

Tallille meninkin sitten ratsastamaan norjanvuonohevosta Hemmoa. Hemmon on n. 142cm (jälkiedit: se onkin alle 130cm!!) korkea vuonis ruuna, sellanen nallekarhu :) Hoidettiin Hemmon omistajan kanssa poni kuntoon ja sitten lähdettiinkin tallustelemaan kentällä lumisateeseen. Päivässä oli satanut varmaan 10-15cm lunta ja kenttä oli aivan mahtavassa kunnossa. Kävelin pitkät alkukäynnit ja taivuttelin ja tutustui poniin käynnissä. Hemmo toimii aika kivasti istunnalla (joka tosin ei ole oma vahvuuteni), joten sillä on hyvä lähteä harjoittelemaan lisää! Ravissa tein aika paljon ympyröitä ja keskityin myös suoruuteen. Hemmolla on vähän huono tapa punkea ulkolapaa mutkissa, mutta tuopahan vaihtelevuutta ratsastukseen :)

Hoffen vuoro oli sitten seuraavaksi ja hoidin sen nopeasti kuntoon ja käppäiltiin sitten kentälle. Hoffe oli ihan kikseissä lumesta ja söi jatkuvasti lunta :D Höffykkä oli tooosi reipas ja Sanna sanoi että hymyilet vaan siel seläs nii hyvä tulee :D! Poni otti vähän lähtöjä tallin päädyssä mutta oli muuten tosi super! Oisitte nähny muutamat ravit kokorataleikkailla, huh heijaa, sil ois voitettu Totilaskin ihan keposesti ;D Menin varmaan puoli tuntia kentällä ja sitten nappasinkin satulan pois ja ohjat kaulalle ja poni sai vähän irrotella :) Ravas tosi nätisti siinä mun ympärillä, välillä muutamia pukkeja ja taas nätisti ravia. Pörisi ja pärski kovasti ja oli tosi hauskaa molemilla. Sen jälkeen käppäiltiin hetki kentällä maastakäsin. Hoidin ponin ja kuivailin vähän kamoja (+lämmittelin itseni). Faija tulikin sitten hakemaan ja reilu kolmen tunnin tallivisiitti kruunautui mukavasti ruokaan ja mokkapaloihin kotona :)!

~ 0 kommenttia: ~

~ Lähetä kommentti ~