Iltakävelytys

21. marraskuuta 2011

"Muista aina liikenteessä, monta vaaraa ompi eessä.."

Tänään kävin taas ponin kävelyttämässä. Kentälle en jaksanut lähteä pyörimään, joten samalla kun hain satulahuopaa ja suitsia, nappasin mukaan kypärän, raipan ja heijastinliivin sekä loimivyön.

Poni olikin jo sisällä syömässä iltaheiniään, mutta ei näyttänyt ainakaan pistävän pahakseen että harjasin sen samalla kun se mutusteli heiniään. Siinä juteltiin mm. Sannan kanssa (tallin omistaja, "valmentajani") ja Hoffe selkeästi tuumasi että jotain voisi nyt tapahtua ja tuli käytävälle itsestään, kuin tuputtamaan että nyt sinne lenkille tai ei lähdetä ollenkaan. Kypärä päähän, heijastinliivi päälle, ponille suitset ja huopa+loimivyö.

Korokkeelta nousin sitten selkään ja lähdettiin käppäilemään ilmansatulaa hiekkatietä isompaa tietä kohti. Oli todella liukasta, mutta onneksi ponilla on hokit ja reuna oli hieman paremmassa kunnossa. Kaksi autoa tuli vastaan ja toinen ei selkeästi tajunnut hölkäsen pöläystäkään hevosen ohittamisesta: kaasutteli vaan jäisellä tiellä niin että moottori ja renkaista lähti kamala melu - Hoffea homma ei kyllä jänskättänyt yhtään ja käppäili omaa rauhallista (/laiskaa) vauhtiaan eteenpäin.

Tien päässä käännyttiin takaisin ja johan tuli poniin vauhtia. Kiirehän sille tuli syömään ja pois pimeähköltä tieltä, vaikka siinä valot onkin. Vastaan tuli sauvakävelijä samaa puolta tietä ja se oli todella jännää, piti alkaa pällistelemään sitä ihan kaukaa jo. Ennen kohtaamista sauvakävelijä teki kiltisti tietä ja meni liukastelemaan keskelle tietä. Koitin kovasti sanoa ettei tämä poni pure ja voi ihan hyvin tullu tuosta vierestä. Eipä tullut, mutta eipähän ole meidän vika :D

Loppumatka meni reippaasti kävellessä ja kotipihaan päästessä poni taas pällisteli: tallin ovi oli kiinni! Siis aivan kamalaa Hoffen mielestä.. Avasin oven ja Hoffe oli taas ihan ihmeissään.. Välillä kyllä naurattaa nämä Hoffen ihmettelyn aiheet. Sisällä se pysähtyi leipäkorin kohdalla ja koitti napostella kokoajann sieltä. Nappasin suitset pois että se saisi ottaa sieltä itse leivän samalla kun otan huopaa pois. Tökkäsin sitten vahingossa sitä ja poni ampaisi karsinaansa (n. 3metriä siitä korilta :D) kun luuli tehneensä väärin. Hömppä mikä hömpppä, syötin vielä patonginpalasen ja harjasin nopeasti ja heitin loimen päälle.

~ 0 kommenttia: ~

~ Lähetä kommentti ~